En världsmästare i Landsomberget! Sandra Näslund, skicrossåkare, besökte oss häromdagen. (Läs mer om besöket längre ner på sidan)

LANDSOMBERGETS SKIDANLÄGGNING

2018-03-16

Nu återgår vi till ordinarie öppettider, onsdagar 18.30-20.30, lördagar och söndagar 10-15. Under några veckor framöver får vi besök av skolor som lägger sina friluftsdagar hos oss, och om några veckor är det påsk med följande öppettider: 

Onsdag o skärtorsdag stängt

Långfredag: Lång öppet kl 17-23. Serveringen öppnar kl 16 med påskbuffe. Kl 23 avslutning  med fackeltåg i backen.

Påsklördag, söndag, annandag påsk samt hela vecka 14 öppet kl 10-15.

Torsdag och söndag vecka 14  GRATIS LiFTKORT till ungdomar under 16 år.

Stort tack till Strömsunds kommun som sponsrat liftkorten till  6-15 åringar för att stimulera ungdomar till friluftsliv och rörelse.  

Passa på och besök Landsombergets skidanläggning innan vi stänger för säsongen!

Välkomna!

Landsombergets Lift  AB     Fjällsjö alpina klubb   

 

PS. Akuta ändringar i öppettider meddelas snabbast på Fjällsjö alpina klubbs facebooksida om vi inte hunnit med att meddela detta på telefonsvarare och hemsida. 


 

Cool  Cool   Cool  Cool      

Fakta om Landsomberget

Landsombergets skid- och fritidsanläggning  ligger naturskönt vid Jansjönsstrand, mellan Backe och Rossön i västra Ångermanland. Med en fallhöjd av 191 m, två nedfarter med längd 900 m (elbelyst) och 1 200 m, kan Landsomberget nog räknas till en av de absolut bästa backarna häromkring, lämplig för såväl barnfamiljer och nybörjare som vana åkare och tävlingsgrupper. För de små finns barnbacke och pulkabacke, för mer vana åkare en backe jämförbar med Åres. I år har vi  också fler nyheter för snowboardåkare. 

Turistanläggning sommartid   Landsomberget är inte bara en vinteranläggning. Närheten till sjön, skogen och naturen gör anläggningen till en attraktiv plats för olika friluftsaktiviteter och sammankomster även under vår, sommar och höst. Bara en vandring upp till toppen sommartid är en naturupplevelse i sig .

CoolCoolCoolCool

 

Serveringen i Landsomberget

Bageri Brödboden i Junsele arrenderar serveringen t o m 11 mars. Därefter väljer de att avsluta arrendet och Fjällsjö alpina klubb tar över serveringen säsongen ut.  Vi tackar Bageri Brödboden för alla goda bakverk och annat gott under den här tiden och önskar dem lycka till med Brödboden i Junsele. 

Fjällsjö alpina hälsar alla välkomna till serveringen som har öppet samma tider som i liften.

Vädret

Barn- och pulkabacke för de minsta

För de allra minsta finns en pulka- och barnbacke.

Funpark

I backen finns det rails och olika hopp för den som vill och vågar lite mer. 

 

Perfekt mål för skoterutflykter

Då skoterspår går strax nedanför anläggningen är det ett populärt utflyktsmål för alla skoteråkare. 

 

 

 

Mer om Sandra Näslunds besök

Det var en helt vanlig dag i Landsomberget. Men så upptäckte någon - men är det inte...?

Jo det var det. Skicrossåkaren Sandra Näslund, med rötter i Rossön,  hade valt att tillsammans med familjen besöka Landsomberget denna dag. Unga och äldre autografjägare flockades runt henne,  och vår skidlärare Dan Forsberg passade på att göra en liten intervju.

- Varför är du just nu världens bästa kvinnliga skicrossåkare? Hon svarade att hon av en tillfällighet började med skicross och visade talang för sporten. Sen gillar hon att åka i konkurrens mot andra i grupp.

Självklart var vi nyfikna vad hon tyckte om Landsombergets skidbacke.

- Idag var det för mjukt underlag för mig, svarade hon, men backen är en spännande och bra träningsbacke och jag kommer gärna hit fler gånger.

Det ser vi ju självklart fram emot, och för att dokumentera detta celebra besök fick hon skriva sin autograf på väggen i lifthuset.